Értékelje a céget!
478 találat 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Fűszerpaprika Kutató-Fejlesztő Kht.

Cím:
6300, Kalocsa Obermayer tér 9.
telefon:
78/461-055
fax:
78/461-055
Tevékenység rövid leírása:
Cégjegyzékszám: 03 14000047. Alapítás: 2000. Tanúsítás: HACCP, ISO 9001:2000. Foglalkoztatottak: 25 fő. Export országok: Németország, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia. Referenciák: Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy.Fűszerpaprika nemesítés, vetőmagok előállítása és forgalmazása, fűszerpaprika őrlemény gyártása előállítása.


Talán senki sem gondolja végig közülünk, magyarok közül, hogy amikor őrölt paprikát teszünk ételeinkbe, a lángvörös fűszer lehulló apró szemcséivel együtt a világtörténelem fél évezredének egy pici része is újra és újra lepereg előttünk. E fűszerben egyesül a Kolumbusz előtti Dél-Amerika növényvilága és a Dél-Alföld klímája, talaja, hogy az itt élők munkáját messze földön is dicsérve és híressé téve a világot egy már jellegzetesen magyar ízzel, aromával és illattal, fűszerrel gazdagabbá tegye- az őrölt paprikáéval.

Ötszáz éve már annak, hogy Kolumbusz felfedezte Amerikát, és az emberi kíváncsiságnak engedve a paradicsommal, burgonyával, kukoricával együtt a paprikát (Capsicum) is elhozta Európába. Spanyolországból azután az utazók, hajósok, kereskedők közreműködésével lassan elterjedt az egész kontinensen először csak mint dísz-, majd gyógynövény, legvégül pedig mint fűszer. Minden bizonnyal nem is sejtették, hogy közel 300 év múlva már úgy ismeri a világ ezt a "jövevényt", mint igazi magyar fűszert.

Mindenképpen éghajlati és talajadottságokkal lehet magyarázni azt, hogy a távolabbra is elvitt paprika elsősorban - és szinte kizárólag - csak Szeged és Kalocsa körzetében vált igazán jelentős kultúrnövénnyé.

Hogy igazából csak a XIX. század utolsó éveiben lett valóban fontos termék az őrölt paprika, a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és a világkereskedelem fejlődésének együttes eredménye.

Magyarországon az 1930-as évekig kizárólag csípős fajtákat termesztettek és dolgoztak fel. Ezekből készültek a különböző minőségi osztályokba sorolt, az alig csípőstől a csípősig széles skálán megtalálható őrlemények, amelyek elkészítését egy rendkívül precíz, minden lépésében kiforrott tradicionális feldolgozástechnológia tette lehetővé. Az idők azonban változnak, a Horváth Ferenc által Kalocsán a XX. század harmincas éveiben fellelt csípősség nélküli tövekből nemesítve megjelentek az első csípősség nélküli fajták, ezáltal visszaszorult a hasítás, de a hengerszékek is ? amelyek még a századelőn működő vízimalmokat váltották fel ? egyre inkább a múlté lettek. Lassan, de változik a termesztéstechnológia, korszerűsödik a feldolgozás és őrlés, ám a paprika már mindörökre a magyar ember fűszere lesz.

Nagy utat tett meg a fűszerpaprika kutatás, termesztés és feldolgozás az elmúlt évtizedekben. Az egykori tájfajtákra alapozott fűszerpaprikatermelést felváltotta a nemesített fajtákból álló, állandóan változó fajtaszortimentre támaszkodó őrlemény-alapanyag előállítás. E kiadvánnyal nemcsak azoknak szeretnénk segítséget adni, akik rövidebb-hosszabb ideje foglalkoznak fűszerpaprika termesztéssel, hanem azoknak is, akik csak ezután szeretnének e növénnyel foglalkozni.

A magam és kollégáim, valamint a fűszerpaprikáért, a fűszerpaprikából élő termelők, feldolgozók nevében remélem, hogy e kiadvánnyal teszünk-tettünk valamit azért, hogy a magyar paprika újra az legyen, ami közel száz éve volt: a világpiac egyik legkeresettebb, legkedveltebb fűszere, egy fogalom ? MAGYAR PAPRIKA ? HUNGARICUM.

A Fűszerpaprika Kutató-Fejlesztő Kht. kalocsai és szegedi kutatói által nemesített, magas biológiai értékű fűszerpaprika-fajták messzemenően kielégítik az élelmiszeripar minden területének igényeit, legyen szó kiváló minőségű őrlemény vagy más élelmiszeripari alapanyag előállításáról. Egyes fűszerpaprika fajták a gyógyszeripar számára is megfelelő alapanyagot jelentenek magas kapszaicin tartalmukkal. A Fűszerpaprika Kutató-Fejlesztő Kht. dolgozói a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektetnek a jelenlegi és jövőbeni partnerekkel kialakítandó korrekt kapcsolatra, amely átfogja a teljes termesztési ciklust, a fajtakiválasztástól a termés feldolgozásáig. Ezzel a szándékkal adjuk az Önök kezébe új fajtaajánlatunkat, amely a legrégebbi, jól bevált fajtáktól a legújabb fajtajelöltjeinkig 23 fajtát kínál a termelőknek. Reméljük, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt, amelynek sikeres termesztéséhez munkatársaink minden szakmai segítséget megadnak.

Továbbra is várjuk észrevételeiket, javaslataikat, igényeiket, hogy azokat a nemesítő munka során figyelembe véve az Önök legnagyobb megelégedésére tudjuk munkánkat végezni.

Ász-Kolbász Kft.

Cím:
2310, Szigetszentmiklós Teleki u. 26.
telefon:
24/410-771
telefon:
24/410-771
Tevékenység rövid leírása:
Cégünk a húsipar területén tevékenykedik és húsfeldolgozással, húskészítmény-gyártással foglalkozik.
Cégjegyzékszám: 13-09-076741

Busa Kft.

Cím:
0, N/A
:
:
Tevékenység rövid leírása:
A Busa Kft. alapjait 1990-ben raktuk le, azzal a célkitűzéssel, hogy a dél-magyarországi terület cukrászati és sütőipari vállalkozásainak alapanyag-ellátását megvalósítsuk, rendszeressé tegyük, valamint szakmai segítséget nyújtsunk a folyamatosan változó speciális anyagok felhasználásához.

Glashütter Kft.

Cím:
0, N/A
:
:
Tevékenység rövid leírása:
Cégünk lakatosipari munkákat és technológiai szereléseket vállal az élelmiszeripar és a gabonaipar területén.

PAPACK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Cím:
,
:
:
Tevékenység rövid leírása:
Húsipari termékek forgalmazása.
Bővebb infórmációkért kérem látogasson el weboldalunkra!

Felsőnyírségi Zöldség és Gyümölcs Termelői és Értékesítő Szövetkezet

Cím:
4564, Nyírmada Fényestanya
telefon:
45/719-029
telefon:
45/719-029
Tevékenység rövid leírása:
Cégünk, a Felsőnyírségi Zöldség és Gyümölcs Termelői és Értékesítő Szövetkezet zöldség-gyümölcsáru felvásárlásával foglalkozik, majd ezen áruk továbbértékesítésre kerülnek magyarországi konzervgyárakhoz. Továbbá zöldség- és gyümölcsáru exportálással is foglalkozunk.

Foltin-Globe Kft.

Cím:
1106, Budapest Jászberényi út 41.
telefon:
262-9065
fax:
262-9065
Tevékenység rövid leírása:
Cégünk élelmiszeripari termékek importőre, valamint nagykereskedője. Közel 20 cég termékét forgalmazzuk Magyarországon, ISO 9001 és HACCP minőségtanúsítvánnyal is rendelkezünk.

Privát Húsfeldolgozó Kft.

Cím:
1000, Izzó u. 2.
telefon:
(82) 42 21 22
telefon:
(82) 42 21 22
Tevékenység rövid leírása:
Cégünk a húsipar területén tevékenykedik.

Agronatúr Kft.

Cím:
1105, Budapest Bánya u. 35.
telefon:
(+36) 1/433-28-07
:
(+36) 1/433-28-07
Tevékenység rövid leírása:
Cégünk a minőségi tejtermelés szolgáltatója, tejipari porkészítmények forgalmazója,valamint a Mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek nagykereskedelmével foglalkozik.Új élelmiszeripari alapanyagokkal foglalkozó ágazatunk a Sweetalis
nagykereskedés, amely a pékségeknek, cukrászdáknak, fagylalt- és jégkrémgyártóknak kínál alapanyagokat.

Online Szakmai Telefonkönyv, cégregisztráció ©2005-2018
Minden jog fenntartva!
Magyarország térképes cégkeresője, útvonaltervező, tudakozó, online telefonkönyv:
Kft, Bt, NYRt, Zrt. kereső.