Értékelje a céget!
360 találat 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Ügyvéd Pintérné Kovács Klára dr.

Cím:
1162, Budapest Rákosi út 209.
telefon:
(60) 317-006
telefon:
(60) 317-006

Harkányi , Czövek és Deme Ügyvédi Iroda

Cím:
1055, Budapest Stollár Béla u.18.fszt.1.
mobil:
20/961-48-46
fax:
20/961-48-46
Tevékenység rövid leírása:
Ügyvési irodánk teljeskürő ügyvédi közreműködést biztosít
A Harkányi, Czövek és Deme Ügyvédi Iroda a Nyugati térnél, Az irodát 1992-ben alapítottuk. Ügyvédi irodánk három szakosodott ügyvéd taggal működik,
napi 9:00 - 20:00-ig való rendelkezésre állással, szükség esetén szombat-vasárnap is.

Budapesti Ügyvédi Kamara

Cím:
1055, Budapest Szalay utca 7.
fax:
332-1385
telefon:
332-1385
Tevékenység rövid leírása:
Az ügyvédekről szóló 1998. évi XI. törvény szerint csak az folytathat ügyvédi tevékenységet, aki valamelyik helyi ügyvédi kamarának a tagja. Ennek megfelelően a Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK) a Budapesten praktizáló ügyvédek köztestülete, melynek jelenleg mintegy 5,200 tagja van; ez az ország teljes ügyvédi létszámának kb. 60%-a.

A Budapesti Ügyvédi Kamara több mint 130 éves múltra tekinthet vissza: valamennyin büszkék vagyunk arra, hogy olyan köztestület tagjaiként tevékenykedhetünk, amelyben egykoron olyan kiválóságok működtek, mint Kossuth Lajos, Deák Ferenc és Eötvös Károly. A BÜK történetéről itt olvashat.

Kollégáink jelentős része még ma is egyedül, vagy néhány személyes társas irodában dolgozik, de az utóbbi időben nő a 20-30 vagy ennél is több tagot illetve együttműködő ügyvédet számláló, elsősorban az üzleti élet igényeit kiszolgáló, nagyobb irodákban dolgozó kollégák száma is. Emellett számos neves, európai és USA-beli ügyvédi cég van jelen szabályozott körülmények között, magyar ügyvédekkel együttműködve a magyar jogi szolgáltatási piacon.

Tagjaink mintegy fele hölgy, akik sajátos érdekeik megjelenítésére nemrégiben országos egyesületet is alakítottak.

Az utóbbi másfél évtizedben jelentősen átalakult a pesti ügyvédség szerkezete. Létszámunk majd? megtízszereződött, s a hivatás gyakorlásának feltételei is radikálisan megváltoztak. Mind több az ügyvédi szakvizsgán túl, akár több posztgraduális végzettséggel is rendelkező, nyelveket is jól beszélő ügyvéd. Irodáinkban gyorsan teret nyert a modern technológia, egyre többen járatosak már az elektronikus, ún. e-eljárásokban is. Hivatásunk együtt változik a világgal, amely körülvesz bennünket.

A Kamarának, mint a törvény által létrehozott ún. köztestületnek az elsődleges célja és feladata az ügyvédek közhitelű nyilvántartása és önigazgatáson alapuló igazgatása. A Kamara szervezi az ügyvédek folyamatos szakmai továbbképzését, választott szervei útján tagjai felett fegyelmi jogkört gyakorol, képviseli a budapesti ügyvédeket a nemzetközi ügyvédi közéletben és aktívan közreműködik az ifjú ügyvédnemzedékek képzésében.

Uniós tagországként Magyarországon is harmonizált a tagországokból idetelepülő ügyvédek tevékenységének szabályozása: az ügyvédi hivatás folytatása érdekében letelepedők előbb a magyar joggyakorlat és jogi nyelv megismerése céljából ún. európai közösségi jogászként, kizárólag a saját anyaországukban szerzett, nem magyar nyelvű hivatásbeli elnevezéssel (pl. advocate, Rechtsanwalt, solicitor, barrister, avocat,, avvocato, ?????????, stb.) működhetnek és adhatnak jogi tanácsot az uniós jogról valamint saját anyaországuk jogáról. Majd 3 éves ilyen működés után a BÜK által szervezett meghallgatáson kell bizonyítaniuk a magyar jogi nyelvben és hatályos magyar joganyagban való megfelelő jártasságukat, s ennek sikere esetén Kamaránk felveszi őket tagjai sorába. Ezzel az aktussal külföldi kollégáink teljes jogú magyar ügyvéddé válnak és tevékenységüket az egész ország területén, a magyar állampolgárságú ügyvédekkel teljesen azonos feltételek mellett gyakorolhatják. Jelenleg még nincs ilyen, teljes jogú magyar ügyvédként bejegyzett uniós kollégánk, gyakorlati idejüket töltő európai közösségi jogászok azonban már vannak.

A nem az Európai Unióból (tipikusan az USÁ-ból, Kanadából és Ausztráliából) érkező, Magyarországon praktizáló jogászok a külföldi jogi tanácsadók, akik természetesen más, kevésbé kedvező elbírálás alá esnek.

A magyar ügyvédség legrégebbi és mind társadalmi jelentőségét, mind taglétszámát tekintve ? legjelentősebb köztestülete a Budapesti Ügyvédi Kamara aktívan részt vesz az ügyvédség nemzetközi szervezeteinek munkájában és szoros kollegiális kapcsolatokat ápol számos, a szomszédos országokban és az Európai Unió távolabbi tagországaiban működő ügyvédi kamarával, szakmai szervezettel. Az Európai Unió Ügyvédi Kamaráinak Szövetsége első alelnöki tisztségét jelenleg kollegánk, dr. Köves Péter ügyvéd látja el.

A Budapesti Ügyvédi Kamara készséggel és örömmel áll a jogaikat érvényesíteni kívánó polgárok és az üzleti élet szereplőinek rendelkezésére az ügyvédekkel (európai közösségi jogászokkal ill. külföldi jogi tanácsadókkal) kapcsolatos igazgatási kérdéseik megválaszolásában. Reméljük, honlapunkon választ találnak a magyar joganyaggal, a közigazgatás és az igazságszolgáltatás működésével kapcsolatos kérdéseikre is és segíthetünk abban is, hogy a szükségletüknek megfelelő képzettséggel és tapasztalattal rendelkező ügyvédet találjanak.

Kék Hold Völgye Kft.

Cím:
9022, Győr Szent István út 19-25. IV.em.52.
telefon:
96/525-565
fax:
96/525-565
Tevékenység rövid leírása:
Cégünk ügyvédi irodaként tevékenykedik.

Dr. Karcza Mariann ügyvéd

Cím:
1025, Budapest Palánta u. 20/a.
telefon:
30/941-4482
:
30/941-4482

Dr. Szabó István

Cím:
1122, Budapest Moszkva tér 14.
telefon:
214-3055
fax:
214-3055

Dr. Bánfi László

Cím:
1055, Budapest Honvéd u. 38.
telefon:
473-3550
fax:
473-3550

Online Szakmai Telefonkönyv, cégregisztráció ©2005-2016 NetProdukt Hungary Kft.
Minden jog fenntartva!
Magyarország térképes cégkeresője, útvonaltervező, tudakozó, online telefonkönyv:
Kft, Bt, Rt, Zrt. kereső.