Értékelje a céget!
61 találat 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Monarchia Borkereskedelmi Kft.

Cím:
1092, Budapest Kinizsi u. 30-36.
telefon:
456-9800
e-mail:
456-9800
Tevékenység rövid leírása:
A Monarchia Borkereskedelmi Kft. azzal a céllal alakult 2000-ben, hogy az ország legjobb borvidékeiről származó magas minőségű borok minél szélesebb körben elérhetővé váljanak a borkedvelő közönség számára az értéküknek megfelelő áron. Mára a borfogyasztók abban a szerencsésen nehéz helyzetben vannak, hogy egyre több borászat készít számos egyre jobb minőségű bort és még a legelkötelezettebb borrajongó sincs abban a helyzetben, hogy önmaga átfogó képet szerezhessen a minőségről és a választékról. Ilyenkor felértékelődik a tájékozott kereskedő szerepe, aki egy olyan válogatást tár fogyasztói elé, mely egy áttekinthető és átfogó keresztmetszetet ad a magyar és külföldi borok valóságáról és a megfelelő minőséghez megfelelő árat is ajánl.

A közelmúltban a Monarchia Borkereskedelmi Kft. többségi részesedést szerzett és egyesült a New York-i székhelyű, minőségi borokat importáló és forgalmazó Matt Brothers vállalattal. Az egyesülés révén létrejött cégcsoport Monarchia Matt International (MMI) néven folytatja útját és egyaránt importál és forgalmaz kiváló borokat az Egyesült Államokban és az Európai Unióban. Így az MMI portfoliója kibővült és borainak széles választékát tartalmazza elsősorban Magyarországról, Ausztriából, Olaszországból, Spanyolországból és az Egyesült Államokból.

A magas minőség elkészítése iránt elkötelezett borgazdaságok folyamatos látogatásával nagyon közeli és hosszútávra építkező szoros partnerkapcsolat alakult ki a Monarchia és a borászatok között, melynek eredményeként olyan borajánlat született meg, melyet bárki számára büszkén ajánlunk Magyarországon és külföldön egyaránt.

Dobosi Pincészet

Cím:
8272, Szentantalfa Fő utca 81.
fax:
87/479-027
telefon:
87/479-027
Tevékenység rövid leírása:
Családi pincészetünk a Balatontól 5 km-re található, amely 1720 óta a család birtoka. A balatoni borok versenyén különdíjas lett 1998-as cabernet sauvignon borunk. Borkóstolásra 30 főt tudunk fogadni előzetes bejelentkezés alapján.

Pannon Bormíves Céh

Cím:
1000, Budapest Ismeretlen
telefon:
468-4045
:
468-4045
Tevékenység rövid leírása:
A célkitűzés az, hogy Budapesten szervezzünk egy olyan nagyszabású, értékes fesztivált, amely hosszútávon és széles körben hozzájárul Budapest jelentős idegenforgalmi fontossággal is bíró kulturális értékeihez. A fentieken túlmenően a magyar minőségi borkészítés és borfogyasztás hírnevének terjesztéséhez.

In Vino Veritas

Cím:
1074, Budapest Dohány u. 58-62.
telefon:
341-3174
:
341-3174

Fontányi Borászat

Cím:
7800, Siklós Iskola u. 15.
fax:
72/579-431
telefon:
72/579-431
Tevékenység rövid leírása:
Baranya megye déli részén, a Villány - Siklósi-hegy lejtőin több száz éves hagyománya van a szőlő-bortermelésnek. Az államalapítás korától napjainkig történelmünk jelentős eseményeinek helyszíne volt e régió. A mediterrán vidék szőlő és borkulturája évszázados hagyományokra tekint vissza. A Fontányi Fivérek ősei híres francia borvidékről származtak. A családi tradíciót folytatva fejlesztették szőlészetüket, borászatukat. Jelenleg 50-HA-on gazdálkodnak. A mindig újat kereső testvérpár az utóbbi években a hagyományos mellett korszerű gazdaságot hozott létre, bebizonyítva, hogy a piacon helye van a kiegyenlített, jó minőségű, nemzetközileg elismert Villány - Siklósi boroknak. Előzetes időpont egyeztetés után borkostolásra fogadjuk a vendégeket. Tájjelegű hideg-meleg ételek és hegedűszó kiséretében felejthetetlen élményben részesülhet az idelátogató.

Kürti István Pincéje

Kossuth Pinceszövetkezet

Cím:
6200, Kiskőrös Dózsa Gy. u. 80.
telefon:
78/311-747
fax:
78/311-747

Tiffán's Pincészet és Panzió

Cím:
7773, Villány Erkel Ferenc utca 10.
telefon:
30/227-2563
telefon:
30/227-2563
Tevékenység rövid leírása:
CSALÁD ÉS TRADÍCIÓ
A napfény, annak éltető ereje, a talaj, a fekvés, a klimatikus adottságok, a fajták kiválasztása, a szőlőt művelő ember szorgalma, alázata mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyümölcsből elegáns, érett és finom bor készüljön.
Birtokunk vezetője Tiffán Ede, akinek kivételes szakértelme, elhivatottsága, a borvidék iránti rajongása a biztosítéka annak, hogy az Önök poharaiban a hitelesség és a tradíció tisztelete díszítse a bor minden rezdülését! A mindennap megélhető csoda az ember és a táj szakrális kapcsolatában rejlik. Ez az összeköttetés pedig számunkra a szőlő és a bor!Családunk 1746 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borral a villányi borvidéken. Tíz generációt átölelő múltunk és jelenünk kötelez minket arra, hogy a szőlőben, a borban és a vendéglátásban a hiteles minőséghez való teljes ragaszkodás legyen az irányadó elvünk.Ültetvényeink a borvidék legkiemelkedőbb dűlőiben fekszenek, a rajtuk termő fajták pedig rendkívüli minőséget adnak, évről évre. Célunk az, hogy személyes jelenlétünk, a bor, az étel, a táj, a pihenés széles körű élményt nyújtson!A Tiffán?s Pincészet családi vállalkozás, amely több évszázados múltra tekint vissza. Tiffán Ede a kilencedik generáció a családban, amely Villányban és Villánykövesden szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkozik. Tiffán Ede 1965-ben végezte el a Kertészeti és Szőlészeti Főiskolát okleveles kertészmérnökként, majd 27 évig szőlészként és borászként dolgozott a villányi nagyüzemekben, az Állami Gazdaságban és a helyi szövetkezetben. Főállása mellett 1967-ben kezdte önálló tevékenységét saját szőlőbirtokán és pincészetében.1991-ben Tiffán Ede kapta meg elsőként az Év Bortermelője címet. 1999-ben a Köztársasági Elnök a Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjével tüntette ki (a tokaji Szepsy Istvánnal együtt). A tízedik generációt Tiffán Zsolt képviseli, aki elsősorban a cég rendezvényszervezését irányítja, 2010 tavasza óta pedig országgyűlési képviselőként jelentős közéleti munkát is végez. A tizenegyedik generáció is már a kijelölt, de örömmel vállalt útra tért: Zsolt a Corvinus Egyetem végzős szőlész-borász mérnök hallgatójaként diplomázott, Balázs pedig a Villányi Mezőgazdasági Szakképző Iskola borászati képzését végzi.

BIRTOK ÉS PINCÉSZET
A családi birtok szőlőterületei a borvidék villányi termelési körzetében találhatóak. A legkiválóbb dűlőkben helyezkednek el: Jammertal, Sterntal, Ördögárok, Remete, Kopár és Várerdő. A szőlőterület nagysága 20 hektár. A területek zöme déli, a kisebbik része keleti, illetve nyugati fekvésű. Többségük 130-200m közötti tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. Az ültetvényekben Portugieser, Kadarka, Kékfrankos, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon fajtákat termesztünk. Művelésmódjuk középmagas kordon, amelyen egy- és kétrügyes, rövidcsapos metszést végzünk. A legjobb fekvésű ültetvényeikben visszafogott metszéssel határoljuk be a termésmennyiséget. A fürtöket kétszer átválogatjuk a szüret és a feldolgozás folyamán, így a betakarított termésből csak az egészségeset dolgozzuk fel. A feldolgozó és a pince építése 1993-ban kezdődött, és több lépésben alakult ki a mai nagysága és szerkezete.

Az ember szeresse a helyet, ahol él!

S ha ezt képes megmutatni vendégeinek, akkor a harmónia tökéletes!

Online Szakmai Telefonkönyv, cégregisztráció ©2005-2018
Minden jog fenntartva!
Magyarország térképes cégkeresője, útvonaltervező, tudakozó, online telefonkönyv:
Kft, Bt, NYRt, Zrt. kereső.