Értékelje a céget!
89 találat 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

SERMA Sertés és Marhavágó Kft.

Cím:
2870, Kisbér Külterület hrsz. 0129/1.
telefon:
34/552-144
fax:
34/552-144
Tevékenység rövid leírása:
Cégünk 1992-ben alakult a kisbéri vágóhíd üzemeltetésére. 1995-ben a vágóhíd mellett feldolgozó üzemet létesítettünk. 2001-től Tatabányán is bérel egy húsfeldolgozó üzemet vállalkozásunk. A húsfeldolgozáson, húskészítmény gyártáson, vágáson kívül bérmunkával, bérvágással is foglalkozunk.

PICK Szeged ZRt.

Cím:
6725, Szeged Szabadkai út 18.
telefon:
62/567-332
telefon:
62/567-332
Tevékenység rövid leírása:
Tevékenységi köreink: szalámi és húskészítmény gyártás, húsfeldolgozás, élelmiszer nagy- és kiskereskedelem, külkereskedelem, mezőgazdasági nagykereskedelem.

Yang Kft.

Cím:
4800, Vásárosnamény Jókai u. 32.
telefon:
45/470-563
fax:
45/470-563
Tevékenység rövid leírása:
Ha jót akar enni, a Yangtól kell venni!

Rózsavölgy Kft.

Cím:
1194, Budapest Hofher Albert u. 4.
fax:
215-1182
telefon:
215-1182
Tevékenység rövid leírása:
Választékot a vásárlói igényeknek megfelelve alakítjuk ki. Jelenleg több mint 2500 árucikkel állunk partnereink rendelkezésére.

MP System Kft.

Cím:
1146, Budapest Hermina u. 17/c
telefon:
471-9531
:
471-9531
Tevékenység rövid leírása:
Cégünk húsipari szolgáltatásokkal áll partnerei rendelkezésére.
Munkatársaink nem csak EU minősítésű húsipari vállalatoknál (Ringa -Kapuvár, Falcotrade -Gyöngyös, Zimbo -Perbál) végeznek ipari feldolgozást, hanem nemzetközi árúházlánc (Auchan-Budaörs, Auchan-Soroksár) húsrészlegeiben kereskedelmi, fogyasztói igények kielégítésére tőkehús darabolást, csontozást, csomagolást. Cégcsoportunk hússzekciójának a működése azonban a közelmúltban tovább bővült és a húsfeldolgozáson kívül kereskedelmi tevékenységet is folytat.

Somogyi Strucctenyésztők Egyesülete

Cím:
8614, Bálványos József Attila u. 31.
telefon:
84 365097
fax:
84 365097
Tevékenység rövid leírása:
Az egészséges étrend, egészséges táplálkozás alapanyaga A strucchús, a vörös húsok kategóriájába tartozik, megjelenésében a marhahúsra emlékeztető, de annál valamivel sötétebb. Alacsony zsír- és koleszterintartalma miatt fogyasztása feltétlenül javasolt gyermekeknek, várandós és szoptatós anyáknak, diétázóknak, sportolóknak,szív-és érrendszeri betegségekben, illetve magas vérnyomásban szenvedőknek. A strucchús magas vas- és fehérjetartalma alapján mindenképpen az egészséges táplálkozás, egészséges étrend alapanyagául szolgál. Kuriózumképpen említhető, hogy 100 gramm strucchúsban ,háromszor annyi vastartalom van, mint a csirke, a sertés vagy akár a hal húsában, mégpedig olyan formában, hogy az emberi szervezetbe hoszszadalmas tranzakciók nélkül -azonnal be tud épülni, és elősegíti a vörösvértestek képződését.A strucc húsának jellegzetességei. A strucc húsa alkalmas az általunk eddig ismert és fogyasztott összes húsétel elkészítésére. Saját, jellegzetes íze van minden testrészének, mely vadhúsra emlékeztet. A hús színe vörös, a fiatal marha húsára hasonlít. Kalória és energia szegény, koleszterin tartalma kicsi. A hús rostjai között nincsenek zsírszövetek.
A felhasználásra kerülő húst ajánlatos az elkészítés előtt 24 órával bepácolni. Felhasználáskor 5-10 dekagrammal többet számítsunk a szokásos adagnál. A strucc étkezési célra felhasználható részei: ALSÓ COMB: a marhalábszárhoz hasonló, inas hús. Elsősorban pörköltnek, levesnek, apró és darálthúsnak kiváló. FELSŐ COMB: az izomkötegeket könnyen szét lehet választani. lehártyázva, szeletelve kitűnő steak! A HÁT HÚSA: színhús, amelye minden húsételnek alkalmas. Hasonló a marhafelsálhoz. NYAK: ugyanannyi csigolyából áll, mint a csirke nyaka, de sokkal több hús van rajta. A marhafarokra megtévesztésig hasonlít. Rendkívül jó leves főzhető belőle. ZÚZA: a szárnyasok zúzájára hasonlít, de lényegesen nagyobb, kb. 1-1,5 kg. A belőle készült pörkölt igen kiadós. MÁJ: súlya 1-1,5 kg. Mindenféle májétel elkészíthető belőle. Puhább mint a többi máj, jellegzetes íze miatt különleges csemege! SZÍV: szintén a szárnyasokhoz hasonló, de nagyobb azoknál. Elkészítésének módja is hasonló. GYOMOR: a marhabendőhöz hasonlít de annál húsosabb. A pacal kedvelői imádni fogják! Elkészítése ?delikátesz volta miatt ? új kihívást jelent a konyha magyar mestereinek! Itt a lehetőség számukra, hogy új ételeket alkossanak, nevük minél előbb ismert legyen a gasztronómia szerelmeseinek körében. Az alapító tagok az egyesületet a hazai strucc- és pulykatenyésztés alapelveinek figyelembe vételével a strucctenyésztés elterjesztésének elősegítésére, támogatására, a somogyi strucc- és pulykatenyésztők összefogása érdekében hozták létre, az 1997. évi CLVI. tv. 26.§ c/.3., 4., 8., 9. pontjára figyelemmel közhasznú jelleggel. Az egyesület célja továbbá a strucc- és pulykatenyésztés, valamint sturcchús fogyasztás népszerűsítése, ami az egészséges étrend egyik alapanyaga. Az egyesület népszerűsíteni kívánja ismeretterjesztő előadásokon, szakmai anyagok segítségével az egészséges, koleszterinszegény strucchús fogyasztását, aminek segítségével könnyen kialakíthatja saját egészséges étrendjét. Az egyesület céljai megvalósítása érdekében ismeretterjesztő, oktatási rendezvényeket szervez más futómadár szervezettel. Az egyesület feladata :Az egyesület feladata szakmai tanácsadás nyújtása, bemutatók, képzések, előadások szervezése, kiadványok megjelentetése, a megyében strucctenyésztéssel foglalkozók érdekeinek képviselete. Feladatul tűzi az egyesület a korszerű természet- és környezetbarát strucc- és pulykatenyésztési és tartási technológiák, eljárások kidolgozását, ismertetését, terjesztését, az állatvédelem keretei között a strucc haszonállatkénti elismertetését, valamint a struccvágóhidak munkájának segítése, ellenőrzése. Az egyesület bármely szolgáltatásából bárki részesülhet, a szolgáltatásokról és azok igénybevételének módjáról szórólapokon, szakfolyóiratokban, valamint az egyesület székhelyén kifüggesztett közleményekben tájékoztatja az érintetteket. Egyesületünket azért alapítottuk, hogy koordinálja elsősorban a somogyi ill. más megyékben lévő strucc tenyésztését, nevelését, értékesítését, különös tekintettel 10-12 hónapos vágóállatok egész évben történő értékesítésére. Mielőbb elérni, hogy az állományunk, minősített BIO állat legyen. Hosszútávú 5 éves szerződéssel biztosítani az Unios piacot, elérni a legmagasabb felvásárlási árakat, minden részét értékesíteni a madaraknak. Kérdéseikkel forduljanak bizalommal hozzánk, a kapcsolat menüben.Strucchúsban az egészség! A strucc a legnagyobb testű madár, azonban nem tud repülni. Viszont 70 kilométer/óra futósebességével elnyerhetné a leggyorsabb kétlábú megtisztelő címet. Az 1900-as évek közepén tanulmányok sora számolt be tetszetős küllemű és egészséges vörös húsa fogyasztásának előnyeiről. Vizsgálatok igazolták, hogy a porhanyós, omlós strucchús érzékelhetően szaftosabb, lédúsabb a többi vörös húsnál, függetlenül az elkészítés módjától. Fogyasztása is igazi gasztronómiai élvezetet nyújt, az egészséges étrend, egészséges táplálkozás alapanyaga. Könnyen emészthető ,Kísérletekkel bizonyították, hogy a strucchús 77 százalékos víztartalmának túlnyomó többsége celluláris víz, amely magában az izomsejtben található, így a sütés-főzés során sem veszik el. Ezért emészthető könnyebben, mint vöröshús-társai. Feltehetően ezek a felismerések vezettek oda, hogy világszerte rohamosan növekszik az érdeklődés a marhahúsra emlékeztető, de még annál is sötétebb vörös strucchús iránt. Magyarországon 2000-ben 256 struccfarmot tartottak nyilván, s úgy tűnik, az óriás madár tartása nálunk is életképes alternatíva a mezőgazdasági vállalkozók számára. A fogyasztóknak pedig a strucchús egy kis változatosság megszokott étrendjükben. Akik már kóstolták, azok bizonyára "bennfentesként" emelik le az üzlet polcáról, mert ismerik és értékelik semmivel össze nem téveszthető zamatát. Azoknak, akik csak most barátkoznak a gondolattal, nem árt tudni, hogy a strucc húsának fehérjetartalma vetekszik a csirkéével, zsírtartalma és kalóriaértéke minimális, koleszterintartalma pedig csak fele, mint a csirkének. Vasban, foszforban, magnéziumban, káliumban gazdag, ezért a szakemberek különösen ajánlják várandós, szoptatós kismamáknak, diétázóknak, sportolóknak, testépítőknek, szív- és érrendszeri betegségben, magas vérnyomásban szenvedőknek, emésztési zavarokkal, bélpanaszokkal küszködőknek.

Donát Hús-Csemege Kft.

Cím:
9081, Győrújbarát Veres Pál út 101.
telefon:
96/355-019
fax:
96/355-019
Tevékenység rövid leírása:
Cégünk 1983-ban alakult hagyományos családi vállalkozásként. A húsipar területén tevékenykedünk és élelmiszerkereskedelemmel is foglalkozunk. Csak természetes anyagokkal dolgozunk, adalékanyagot nem használunk, ezért termékeinkre a régi házias ízek jellemzőek.

Pápai Hús 1913 Kft.

Cím:
8500, Pápa Kisfaludy utca 2.
fax:
89/324-649
e-mail:
89/324-649
Tevékenység rövid leírása:
A Pápai Hús Rt. fő tevékenységei: hús- és húskészítmény gyártás, élelmiszerek kis- és nagykereskedelme, vágóállatok felvásárlása és forgalmazása.
A veszprémi gyáregységet 1992.-ben privatizálták, a keszthelyi gyáregység pedig 1992.március 1-től "Sirály Kft" -ként kezdte meg működését. A Pápai Húskombinát 1992. szeptember 30-án Pápai Húskombinát Részvénytársasággá alakult, majd a privatizációt követően 1994. október 19-től Pápai Hús Élelmiszeripari Feldolgozó Részvénytársaság néven működik tovább. Napjainkban a Pápai Hús Zrt. termékeinek értékesítése a kereskedelem teljes vertikumát átöleli és az egész ország területét lefedi. Jelen vagyunk a nagy áruházláncokban, termékeink megvásárolhatók számos nagykereskedelmi és kiskereskedelmi egységben.
A Pápai Hús Zrt.-t országos szakmai siker érte, mert a Sült Prágai sonka (vákuumcsomagolt) terméke Magyar Termék Nagydíj elismerő címet nyert.
A díjat 2007. szeptember 5.-én az Országház Felsőházi termében ünnepélyes keretek között vette át Dr. Lóránth Tibor vezérigazgató.

Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt.

Cím:
6600, Szentes Attila u. 3.
fax:
63/510-520
telefon:
63/510-520
Tevékenység rövid leírása:
Magyarországon a baromfi tartása és nevelése mindig nagy népszeruségnek örvendett. Baromfitartással és -kereskedelemmel kapcsolatos dokumentumok csak a 19. század közepétol kezdve maradtak ránk. Csongrád megye a kialakulófélben lévo baromfiipar egyik bázisa volt. Az elso dokumentált baromfikereskedo Szentesen a nagyhíru bécsi Hungerleider családból származó Hungerleider Móricz volt, aki 1880-tól kezdve - kihasználva családja rokoni kapcsolatait - sikerrel végezte bel- és külkereskedelmi baromfi- illetve tojáskereskedelmét. Ismeretes, hogy a 19. századi baromfikereskedo tevékenységi körébe - a 20. század közepéig - beletartozott a gyümölcs és a lott vad is.Az I. világháború után Preisz Zsigmond telepedett le Szentesen, és o lett a város és környékének legnagyobb felvásárlója. 1921-ben azonban már nem tudott megbirkózni a hatalmas árumennyiséggel, és a jó befektetési lehetoséget kihasználva a nagy múltú szabadkai Hartman & Conen vállalat segítségét kérte. Hartmanék négy évtizedes tapasztalata, piacismerete és kapcsolatai, illetve Preisz Zsigmond hatalmas árualapja kedvezo kilátásokat biztosítottak az új cég alapításakor. A cégalapítás körüli tárgyalások és az engedélyezési eljárás elhúzódása miatt az iparengedélyt 1922. április 27-én adta ki a városi tanács az Élelmiszerkiviteli Részvénytársaságnak.Az új telep - mai helyén - a vasútvonal mellett kezdett el épülni. A telep fejlodését és a feldolgozott áru mennyiségének növekedését mutatja, hogy az 1922. évben a munkások létszáma még csak 100 fo, egy év múlva már 300-350 embert lát el munkával az új gyár. A magyar baromfiipar a két világháború között az ország egyik legjelentosebb iparává notte ki magát, jól és pontosan dolgozó üzemeink kiváló áruval látták el a nyugat-európai piacot. A felszabadulás után újraéledt a baromfiipar Szentesen.Az 1945 utáni viharos évek üzemünket is megviselték, 1947-ben a Magyar Országos Szövetkezeti Központ, majd az államosítással 1948. október 1-tol a Baromfiértékesíto Nemzeti Vállalat irányítása alá került, Szentesi Baromfifeldolgozó Vállalat néven. Igazi változás és fellendülés az iparban azonban csak 1956 után indult, amikor az ország vezetése felismerve a korábbi évek hibáit, a nehéziparon kívül más szektoroknak is juttatott jelentos állami támogatást.Az 1970-80-as években megháromszorozódott a feldolgozott áru mennyisége, az akkori technikai felkészültség mellett feldolgozása már nehezen volt biztonsággal megoldható. Új beruházások indultak a vállalatnál. Az 1984-ben üzembe állított továbbfeldolgozó gyáregység Magyarországon addig nem használt technikákat alkalmazott. Vágó-, daráló-, pácoló-, érlelo-, füstölo- és fozoberendezések kezdték el gyártani a virsli, párizsi, sonka és szalámi jellegu termékeket. A készítmények sikerességét jelzi, hogy korukat megelozo minoségüknek és máig érvényes ízviláguknak köszönhetoen több termék változtatás nélkül a mai napig megállja helyét a piacon. A szakma több ízben elismerte továbbfeldolgozott termékeink minoségét, hiszen a Delko sonka különbözo ízesített változatai, valamint a libamájpástétomaink több neves hazai és külföldi kiállításon nyertek vásár- és sikerdíjakat. A Kiváló Magyar Élelmiszer Védjegy megszerzése egyértelmuen tájékoztatja vásárlóinkat, hogy készítményeink magas technológiai szinten, az élelmiszereloállítás szabályainak maximális betartásával készülnek. A rendszerváltás után, mint a legtöbb magyarországi vállalat, a szentesi baromfifeldolgozó is nehéz gazdasági helyzetbe került. 1990. december 1-jén a továbbfeldolgozó üzemrész kivált, és Hungerit Kft. néven kezdett el muködni magyar, olasz és német tulajdonosokkal. Ettol kezdve a kft. a magyar továbbfeldolgozó piac legjelentosebb tényezojévé vált. 1993 decemberében az akkor már felszámolás alatt álló Szentesi Baromfifeldolgozó Rt-bol alakult meg a GOLD M Kft., amely a baromfifeldolgozás folytatását tuzte ki céljául.A fejlesztések közül azonban ki kell emelnünk egy ipartörténetileg is jelentos eseményt. 1990-ben elsoként Magyarországon, Szentesen állították üzembe azt a Stein gyártmányú gépsort, amely készresütött panírozott baromfitermékeket tudott eloállítani. A kapacitások bovítésének érdekében 1994-ben új üzemrész, a HUNGERIT PLUS állt munkába 800 kg órántkénti teljesítménnyel. A panírozott termékeket, ha lehet, még a továbbfeldolgozott termékeket is túlszárnyaló sikerrel fogadták a vevok. A panírozott, készresütött termékek a legnagyobb hazai megmérettetéseken számtalan szakmai és közönségdíjat nyertek el. 1997. február 17-én a Hungerit Kft., a Hungerit Plus Kft. és a GOLD M Kft. tulajdonosai határozatot hoztak a három cég egyesülésérol, így 1997. július 1-jén társasági formát váltottak, és a cég részvénytársasággá alakult.Napjainkban is a kiváló minoségu termékek eloállításának érdekében a HUNGERIT Zrt. folyamatos beruházásokat és fejlesztéseket végez. A feldolgozó vonalak klimatizálásával, átalakításával, a libadaraboló technológiai felújításával könnyebbé, hatékonyabbá, korszerubbé vált a termelés. 2001. év nagy beruházása révén a III. Panírozó Üzem is felépült. 2003-ban kiírt SAPARD pályázatok által megvalósíthatóvá vált 2005-re az átjáró-folyosó és térlefedés létesítése, a csomagoló és fozo-füstölo gépek beszerzése, valamint a szennyvíz és ivóvíz-csatorna kiépítése.Az említett beruházások, fejlesztések biztos hátteret nyújtanak, hogy cégünk minden szinten eleget tegyen a fogyasztói igényeknek és minoségbiztosítási elvárásoknak.

Borsodi Húsipari Szövetkezet

Cím:
3529, Miskolc Mátyás kir. u. 6.
telefon:
20/962-5243
fax:
20/962-5243

Online Szakmai Telefonkönyv, cégregisztráció ©2005-2018
Minden jog fenntartva!
Magyarország térképes cégkeresője, útvonaltervező, tudakozó, online telefonkönyv:
Kft, Bt, NYRt, Zrt. kereső.