Értékelje a céget!
314 találat 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Hotel Árpád

Cím:
2800, Tatabánya Fő tér 3.
e-mail:
arphotel@vnet.hu
fax:
arphotel@vnet.hu
Tevékenység rövid leírása:
Tisztelt Hölgyem, Uram!
Ezúton szeretnénk Önnek bemutatni a tatabányai HOTEL ÁRPÁD-ot, mely a Vértes és a Gerecse hegységek találkozásánál, az M1-es autópályához közel, a város szívében található.
Az ideérkező vendégeket gyönyörű szállodában tudjuk elhelyezni, mely 57 darab 2 ágyas, 3 darab 1 ágyas szobával és 3 darab lakosztállyal rendelkezik. Minden szoba fürdőszobás, telefonnal, televízióval, rádióval, minibárral, ADSL internetvonallal felszerelt.
Szobáink túlnyomó része légkondícionált.
Kérhető nemdohányzó szoba is.

Club Tihany Rt.

Cím:
8237, Tihany Rév utca 3.
telefon:
87/538-558
telefon:
87/538-558
Tevékenység rövid leírása:
Az 1952-ben természetvédelmi területté nyilvánított Tihanyi-félsziget csúcsán található a négycsillagos club, amely működése során méltán vívta ki mind a szakma, mind a vendégek megbecsülését szolgáltatásai számával, minőségével.

Sramli Csárda

Cím:
6725, Szeged Szent Ferenc u. 3.
telefon:
30/945-1514
telefon:
30/945-1514

APOLLÓ Étterem

Cím:
7621, Pécs Őz utca 5.
telefon:
500-40-30
:
500-40-30
Tevékenység rövid leírása:
Cégünk vendéglátással foglalkozik.

Silver Burger Pub

Cím:
3525, Miskolc Szűcs S.u. 5.
telefon:
46/381-353
fax:
46/381-353
Tevékenység rövid leírása:
Cégünk a vendéglátóipar területén tevékenykedik.

Gastland Hotel M0 - Szigetszentmiklós

Cím:
,
:
:
Tevékenység rövid leírása:
Gastland Hotel és Étterem Lánc - ahol megpihenni jó! Keresse színvonalas éttermi és szállodai szolgáltatásainkat, látogasson el hozzánk!


További szálláshelyeink:
Gastland Hotel M1 - Páty, M1-es autópálya/22 km, Sasfészek-tó
40 légkondicionált szoba, konferenciatermek ( 10, 50, 160 fő ), a la carte étterem( 50 fő ), gyorsétterem( 60 fő ), borospince kandallóval (50 fő) , szauna, játékterem, kávézó, non stop bár, új grill-terasz
Hotel Átrium - Rábafüzes - 28 szoba, konferenciatermek ( 30 fő ), étterem, szauna, bár
Székely Tanya - Rönök, 8-as főút magyaros ételspecialitások, 180 fős borospince kandallóval, konferenciaterem (60fő) 300 fős kerthelység, mini állatkert "A 100 legjobb magyar étterem" egyike (2006)
Vincellér Csárda - Torony- magyaros ételspecialitások, különterem ( 70fő)

Sibrik Kastélyszálló

Cím:
9727, Bozsok Rákóczi F. u 1.
telefon:
94/360-960
fax:
94/360-960
Tevékenység rövid leírása:
Bozsok a "csend és béke szigete".
A magyar-osztrák határ mentén terül el a Kőszegi-hegység területén az Irottkő Natúrpark, melynek egyik kedvelt, hangulatos kirándulóhelye Bozsok.
Itt található csodálatos környezetben, nyolc hektáros kastélyparkban, a Sibrik Kastély.
Kőszeg-hegyalja híres kristálytiszta levegőjéről, szubalpin klímájáról, amely a légúti betegségek gyógyítására is bizonyítottan jó hatású. A környéken ezen kívül számos kirándulási lehetőség, túraútvonal, fürdőhely, gyógyfürdő kínálkozik programként.

Üdülési csekket elfogadunk!

A SIBRIK Kastély Bozsok ékessége. Az Alpokalján fekvő Vas megyei falut már Mátyás király is felkereste. Az utóbbi években turisták ezrei töltötték itt szabadidejüket, a térség gyógyhatású levegőjének, sokrétű idegenforgalmi szolgáltatásainak köszönhetően. Az 1614-ben épült SIBRIK Kastélyban napjainkban kastélyszálló várja vendégeit, akik középkori hangulatban, 12 db 2-4 ágyas modern berendezésű fürdőszobás szobában tölthetik szabadidejüket. A kastélyszálló fekvése és 40 férőhelyes helyisége alkalmas társasági összejövetelek, szakmai találkozók, szemináriumok, továbbképzések megrendezésére. A Sibrik Kastélyszálló hatalmas ősparkjával, árnyat adó, öreg fáival, madárcsicsergéssel kellemes sétákra, relaxációra invitálja a vendégeket. A szabadidő aktív eltöltését a teniszpálya és a szauna teheti változatossá. Nyaranta a gyógyulni és felüdülni vágyók a közeli Bükfürdőt és az Ausztriában ? Rohoncon ? található tavat kereshetik fel. A téli sportok kedvelői az osztrák síterületeken hódolhatnak kedvtelésüknek. A tavaszi és őszi időszakban a természet szépsége, különleges flórája és a hagyományos folklórrendezvények garantálják a felejthetetlen élményeket. A Kastélyszálló vendégeinek házigazdája az MMIK.

A Kőszegi-hegység lábánál elhelyezkedő Bozsok község első okleveles említése 1277-ből származik. A község és a környék műemlékeinek története szorosan összefügg a Sibrik és a Batthyány családok történetével.
Bozsok két kastélya: az alsó kastély
A Sibrikeknek két kastélyuk is volt Bozsokon, amelyből a község déli határában lévő kastély 1616-ban átkerült Batthány Ferenc, majd később Batthyány Ádám birtokába. A fénykorában négy saroktornyos impozáns főúri kastély látogatói között olyan nevek is megfordultak, mint Rákóczi, vagy később I. Ferenc császár és neje. A XIX. század elején egy Batthyány lány férjeként gróf Althan Ferenc királyi főudvarmester lakta. A kastély fénykorának a grófné kolerában történő elhalálozása vetett véget, majd egy tíz évvel későbbi villámcsapás következtében keletkezett tűzvész véglegessé tette a pusztulást. A község déli határában ma már alig láthatók a Batthyány-várkastély épületmaradványai. Növények, bokrok nőtték be.
Bozsok másik kastélya - a felső kastély ? Sibrik kastély
A Sibrik kastély napjainkban is a község északi határában, festőien szép környezetben, a Bozsok-patak partján áll. A kastély épületegyüttesét övező angolpark szinte beleolvad az Irottkő Natúrpark erdőségébe. A kastély helyén feltételezések szerint már a XV. században létezett épület. A középkori magra folyamatosan épült rá a XVI-XVIII. század között a késő reneszánsz típusú, egyemeletes várkastély. Négyzetes udvarát déli és nyugati oldalán épület határolja, másik két oldalán magas védőfal veszi körül. Északkeleten egy sokszögű saroktorony áll. Homlokzatépítése nemesen egyszerű. Egyetlen díszesebb része a törtvonalú párkánnyal lezárt bejárati kapuépítmény, amelyen a Sibrik és a Nádasdy család nemesi címerét tartalmazó kettős címer látható 1614-es évszámmal. Az udvari homlokzat földszintje kosáríves tornáccal kialakított.
A Sibrik család
A Sibrik kastély múltjával kapcsolatban el kell mondani, hogy a Sibrikek szerettek pereskedni. A legádázabb és a leghosszabban tartó ellenségeskedés 1631-ben kezdődött, és majdnem a század végéig tartott, legfőképpen pedig a harcias asszonyaik miatt húzódott el. Keletkezésének oka egy grádics használata és a családi levéltár őrzésének kérdése volt. Végét az I. Lipót által elrendelt szigorú vizsgálat eredményeként létrejött egyezség szülte, mely szerint a kastély udvarában magas falat húztak, hogy ?Sibrik Sándorné Káldy Zsuzsanna asszonynak ne lehessen belátása Sibrik Zsigmondné Niczky Borbála udvarára?. A Sibrikek a bozsoki évszázadaik idején több ismert nemesi, főnemesi családdal kerültek kapcsolatba házasságok és gyakori pereskedéseik révén, pl. alsólendvai Bánffy Kata, Gersei Pethő Éva, Niczky Borbála, Káldy Zsuzsanna, Széchy Eufrozina, felsőbüki Nagy Klára is növelte a Sibrikek vagyonát, s hatalmát. A környéket elérő háborúk idején a család általában semleges maradt, a Sibrikek inkább a megyei közéletben vállaltak szerepet. A XVIII. század végén Sibrik Antal volt a kastély tulajdonosa, akinek legidősebb leánya volt Sibrik Erzsébet. Ő Deák Ferenc édesanyja.
Az új tulajdonos - verebi Végh Gyula
A Sibrik család kapcsolata Bozsokkal 1906-ban ért véget, amikor is Sibrik Kálmán, az akkori tulajdonos a kastélyt és a birtokot verebi Végh Gyulának és feleségének Wimpfenn Mária grófnőnek adta el. Dr. Végh Gyula művészeti író, az Iparművészeti Múzeum igazgatója, majd főigazgatója volt. A kastélyt feleségével rendbe hozatták, bővítették, a park felőli részen az emelethez teraszt, és ehhez feljárót építettek. Bozsok új tudós földesurának ugyan másutt is voltak birtokai, a kastély azonban e faluhoz kötötte, s a harmincas évektől ez lett állandó lakhelye. A fővárosból ide költöztette értékes könyveit és műtárgyait is. Dr. Végh Gyula tudós volta, szakállas ábrázata, zárkózott magatartása miatt nem volt népszerű ember Bozsokon, a tragédiája mégis megrendítette a falu lakóit. A pártállam idején ugyanis neki is, mint minden földbirtokosnak, a feleségének pedig arisztokrata származása miatt, sok kellemetlenségben, zaklatásban, majd meghurcolásban volt részük. Végül is a kilakoltatás elől a halálba menekült, önkezével vetett véget életének.
Jelenkor
Különös ismétlődés Bozsok történetében, hogy mindkét kastélyának sorsát meghatározta a tulajdonos tragédiája. Azonban amíg az alsó, Battyhány-kastélynál az úrnő halálát követően a teljes pusztulás következett be, addíg a felső, a Sibrik-kastélyra az ?újjászületés? várt. Az épület szerencsére a II. világháború alatt nem rongálódott meg, Dr. Végh Gyula halála után néhány évig lakatlanul állt, majd 1959-ben az Országos Műemléki Felügyelőséggel közösen elkezdődtek a felújítási munkák, és 1960-tól a Vas Megyei Tanács továbbképző- és üdülő központja lett. Azóta többször felújították, ma a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ üzemelteti. A műemléki környezetet kiegészíti a kastélyszállóhoz tartozó 8 hektáros parkerdő, mely értékes fa és vadállománya miatt természetvédelmi terület.
Az elmúlt negyven év során neves, híres személyek is megfordultak a kastély falai között, időztek el a kastélypark fái alatt, mint pl. Weöres Sándor, Károly Amy, Simon István, Devecseri Gábor költők, Kovács Margit keramikus művész.

Online Szakmai Telefonkönyv, cégregisztráció ©2005-2018
Minden jog fenntartva!
Magyarország térképes cégkeresője, útvonaltervező, tudakozó, online telefonkönyv:
Kft, Bt, NYRt, Zrt. kereső.