Értékelje a céget!
996 találat 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26

D ARTS Kft.

Cím:
1116, Budapest Építész u 26.
telefon:
372-8417
telefon:
372-8417

DIGI-DANCE

Cím:
1111, Budapest N/A
telefon:
30/365-9472
telefon:
30/365-9472

Magyar Minigolf Szövetség (MMSZ)

Cím:
1117, Budapest Oktober 23. u. 14.
telefon:
464-2194
:
464-2194

Móricz Zsigmond Gimnázium

Cím:
2000, Szentendre Kálvária u. 16.
fax:
26/505 426
telefon:
26/505 426
Tevékenység rövid leírása:
OM azonosítónk: 032555ISKOLÁNK RÖVID BEMUTATKOZÁSAA gimnáziumi érettségi azoknak fontos, akik a középiskolát a tanulás folyamatában közbülso szakasznak tekintik: egyetemre, foiskolára készülnek, vagy késobb érettségihez kötött szakmát szeretnének választani.


Kiknek ajánljuk a szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumot?


Azoknak, akik már tudják, hogy milyen irányban szeretnének továbblépni. A reál, a humán illetve a nyelvi tagozatos osztályainkat nekik ajánljuk.
Azoknak, akik még nem tudják, milyen pályát válasszanak. Oket elsosorban az általános tagozaton várjuk.
Azoknak, akik tanítási és nevelési elveinket elfogadják, képzési szerkezetünket hatékonynak találják. Azoknak, akiknek fontos az iskola jó megközelíthetosége, korszeru felszereltsége, kellemes környezete, pozitív belso légköre.


Fobb pedagógiai elveink


Olyan nevelésre törekszünk, amelyben a pedagógusnak vezeto szerepe van a tanulók aktivitásának kibontakoztatásában, tevékenységük megszervezésében, személyiségük fejlesztésében.
A nevelés-oktatás folyamatában biztosítjuk a tanulók számára a saját tapasztalatok megszerzését, önállóságuk, kezdeményezokészségük és kreativitásuk kibontakozását.
Differenciált képzési rendszerünk alapján határozott követelményeket támasztunk a tanulókkal szemben, bármely tagozatot, csoportot választják egyéni érdeklodésük, irányultságuk és képességük szerint. A következetes követelmény-támasztással is önállóságra nevelünk.


Tanórán kívül sokszínu elfoglaltságokat kínálunk diákjaink számára:szakmai programokat, rendezvényeket (tagozatos csoportok tanulmányi kirándulásai, múzeumok és más intézmények látogatása, reál, humán, nyelvi osztályok találkozója, Móricz gála, ...);

a tantárgyi versenyeken túl fordítói, képzomuvészeti, eloadómuvészeti, sport és sokféle más kulturális versenyben való részvétel lehetoségét;

aktív részvételt a Diákönkormányzat munkájában, programjaiban (iskolai fórumok, gólyabál, Bálint-nap, ...);

minden napos sportolási lehetoséget;

énekkari próbákat, házi és városi hangversenyeket, fellépéseket;

téli és nyári iskolai táborozásokat, hazai és külföldi utazásokat;

rendszeresen szervezett színház- és hangverseny-látogatásokat;

bemutatkozási lehetoséget önszervezodo diákcsoportok számára a különbözo iskolai rendezvényeken.


Sokféle iskolai szolgáltatás áll diákjaink rendelkezésére:jól felszerelt szaktantermek (muvészeti, számítástechnikai, biológia-földrajz), eloadók (fizika, kémia), kémiai labor, média terem;

több mint húszezer kötetes könyvtár;

sportpálya és nagy területu füves udvar;

ápolt zöldterület, díszfákból létesített emlékkert;

iskolapszichológusi, orvosi ellátás;

menza, büfé.A gimnázium eddigi történetének legnagyobb létszáma az 1991/92-es és az 1992/93-as tanévekre jellemző, amikor évenként a gimnázium 20-20 osztályába 652, ill. 653 tanuló iratkozott be.


Az 1990-es évektől - az igényeknek megfelelően a négyosztályos képzést megtartva - lehetővé vált az emelt szintű ismereteket nyújtó reál, majd később a humán illetve nyelvi speciális osztályok választása. Ezek óra- és tantervét a gimnázium tantestületének szakmai munkaközösségei dolgozták ki. Kisebb finomítások után jelenleg egy-egy reál, humán, nyelvi és általános tagozatba jelentkezhetnek a nyolcadikos tanulók. A reál tagozaton belül műszaki, biológia-kémia és informatika, a humán tagozaton belül pedig közgazdasági és magyar-történelem csoportok indulnak. Ezekbe az osztályokba olyan tanulók kerülnek felvételre, akik az általános iskolában kiemelkedő tanulmányi eredményt értek el, és különösen érdeklődnek a reál, illetve a humán tantárgyak iránt. Az első két tagozatos osztály 1994-ben végzett. Mindkét osztály érettségi átlaga négy egész fölött volt, és az előző évekhez képest megduplázódott a felsőfokú intézményekbe felvett tanulók száma. Külön osztályban tanulnak az angol vagy a német nyelv iránt érdeklődők.


Mint tudjuk a számítástechnika igen gyorsan fejlődő tudomány, az egyik évben még modernnek számító számítógépek és a hozzájuk tartozó szoftver három-négy év múlva elavultá válik. Ezért mondható szerencsésnek a gimnázium, mert 1995-ben - lelkes kollégák pályázata nyomán - a Soros Alapítványtól újabb, modernebb számítógépekhez jutott. Ezek folyamatos cseréje pályázatok útján ma is tart.


A gimnázium tanári kara az iskola megalakulása óta mindig szorgalmazta a tanulmányi versenyeken való részvételt. Ezeken a gimnázium tanulói éveken át eredményesen szerepelnek.


1980-ban ünnepelte a gimnázium a negyedszázados évfordulóját. Az évforduló alkalmából Móricz ösztöndíjat hoztak létre. Az alapítók az iskola tanárai, a Móricz család, a Városi Tanács, a Szentendrei Papírgyár és magánszemélyek.
Azok a diákok, akik négy éven keresztül kitűnő tanulmányi eredményt értek el, példás volt a magatartásuk, és valamilyen tantárgyból vagy tantárgyakból országos szintű versenyen a döntőbe kerültek, tanulmányaik végén emlékplakettet és pénzjutalmat kaptak.


Sportélet
A diákok életkori sajátosságainak következtében a fiatalok testi nevelése hálás feladatot ró a szakos tanárokra. Az iskola megalakulása után fokozatosan szervezték meg, majd később hagyomány lett az évenként rendezendő tömegsportverseny és iskola bajnokság.


Az iskola bajnokságon jól szereplő diákok részt vettek a középiskolás bajnokságokban és kupákban. Különösen jól szerepelt a fiú röplabda csapat. 1963-ban, 1970-ben és 1978-ban megyei bajnokságot nyertek. 1978-ban az országos hetedik helyet is sikerült megszerezniük.(Szalainé Ficzere Júlia: A gimnázium története alapján)

Budapest Stars Jégkorong Klub Egyesület

Cím:
1098, Budapest Toronyház u. 21.
fax:
357-6066
:
357-6066

ELKO 99 Kft - BALATONI BOB

Cím:
8175, Balatonfűzfő Uszoda u. 2.
telefon:
88/ 586-170
telefon:
88/ 586-170

Univer KSE

Cím:
6000, Kecskemét Katona József tér 18.
telefon:
76515737
:
76515737

Polgármesteri Hivatal Bölcske

Túrkeve Város Önkormányzata

Aktív Család SE

Online Szakmai Telefonkönyv, cégregisztráció ©2005-2018
Minden jog fenntartva!
Magyarország térképes cégkeresője, útvonaltervező, tudakozó, online telefonkönyv:
Kft, Bt, NYRt, Zrt. kereső.